Numarul muncitorilor americani care au inaintat cereri de ajutor de somaj a scazut saptamana trecuta cu 34.000, conform datelor publicate de Departamentul Muncii, scrie Reuters.
Cererile initiale pentru ajutor de somaj au scazut la o rata ajustata sezonier de 601.000, in saptamana incheiata pe 2 mai. Cu o saptamana inainte, numarul cererilor de ajutor de somaj urcase la 635.000, transmite NewsIn.

Analistii chestionati de Reuters mizau pe un numar total de 635.000 de cereri in ultima saptamana. Cifrele vin dupa ce companiile din Statele Unite au disponibilizat in aprilie circa 491.000 muncitori, indicand ca perioada cu cele mai mari disponibilizari in contextul recesiunii a putea sa fi fost depasita.

Stabilizarea cheltuielilor de consum, dupa cea mai semnificativa scadere din ultimii 30 de ani, a sustinut sperantele ca recesiunea se va incheia in a doua jumatate a acestui an.

Banca centrala americana, Federal Reserve, prevede ca in Statele Unite se vor inregistra in continuare disponibilizari, chiar si dupa ce economia va iesi din recesiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri