Pierderea a fost cauzata in special de costurile restructurarii activitatii in divizia de produse financiare, ce aproape a provocat prabusirea grupului in 2008. AIG a fost salvat de guvern, pe fondul temerilor ca prabusirea sa ar devasta pietele financiare.

Pierderea inregistrata de AIG in al patrulea trimestru a fost cea mai mare din istoria corporatista. De asemenea, pierderile din primul trimestru reflecta costurile de 1,9 miliarde dolari pentru restructurarea diviziei de produse financiare.

AIG a avertizat ca rezultatele din urmatoarele trimestre ar putea include costuri de restructurare similare. "Facem progrese in stabilizarea afacerilor", a declarat Ed Liddy, directorul executiv al AIG. Acesta a adaugat ca grupul ar putea avea nevoie de ajutor guvernamental suplimentar.

AIG, ce ocupa locul 18 in clasamentul Forbes al celor mai mari companii din lume de la inceputul lui 2008, a inregistrat pierderi masive legate de problemele din piata creditelor si din piata ipotecara. Guvernul american a oferit asiguratorului ajutor de 180 miliarde dolari, in schimbul unei participatii de 80%.

Ajutorul guvernamental include credite de 80 miliarde dolari, pe care AIG incearca sa le returneze prin vanzari.