Musa Marafie, membru al Consiliului Suprem pentru Petrol din Kuweit, un organism energetic cu puterere mare de decizie, a declarat pentru cotidianul local Annahar ca pretul petrolului ar urma sa se mentina la nivelul actual de 50 dolari/baril. Totusi, acesta nu a oferit detalii suplimentare.

"Orice noua reducere a productiei OPEC ar putea creste pretul petrolului la 60 dolari/baril pana la finalul anului", a spus Marafie, potrivit NewsIn.

OPEC a fost deja de acord sa reduca productia, incepand cu septembrie 2008, cu aproximativ 4,2 milioane barili petrol/zi, sau aproximativ 5% din productia mondiala de petrol. Jucatorii de pe piata estimeaza ca organizatia a implementat pana acum aproximativ 80% din reduceri.

Titeiul tranzactionat pe piata americana s-a scumpit vineri cu 1,92 dolari, la 58,63 dolari/baril, pana la cel mai inalt nivel din ultimele sase luni, ca urmare a optimismului generat de rezultatelor testelor de stres efectuate de guvernul Statelor Unite asupra marilor banci americane si a scaderii somajului.

Kuweitul este cel de-al patrulea mare exportator de petrol din lume.