American International Group Inc (AIG) si guvernul Statelor Unite se asteapta la o restructurare a companiei de asigurari care va dura mai multi ani.

Comunicatul intern distribuit pe 23 aprilie descrie o initiativa cu numele de cod "Project Destiny", care contine o analiza de 45 de zile a afacerilor AIG, care ar urma sa conduca la planul de restructurare, anunta cotidianul financiar, potrivit NewsIn.

O mare parte a comunicatului, trimis angajatilor prin e-mail, se refera la o aducere la zi a proiectului sefului AIG pentru restructurare, Paula Reynolds.

Proiectul ar putea fi discutat in cadrul unei intalniri a Congresului referitoare la AIG, programata pentru miercuri, 13 mai. Un purtator de cuvant al AIG nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Guvernul Statelor Unite a intervenit de trei ori pentru salvarea asiguratorului in fata pierderilor ipotecare, eforturile insumand 180 miliarde dolari. In schimbul ajutoarelor, guvernul a preluat o participatie de 80% la AIG.

AIG a inregistrat in primul trimestru pierderi de 4,35 miliarde dolari, dupa ce afisase in trimestrul anterior cele mai mari pierderi din istoria corporatista, de 61,7 miliarde dolari, potrivit datelor publicate pe 8 mai.

Grupul a avertizat ca rezultatele din urmatoarele trimestre ar putea include costuri de restructurare similare. "Facem progrese in stabilizarea afacerilor", a declarat Ed Liddy, directorul executiv al AIG. Acesta a adaugat ca grupul ar putea avea nevoie de ajutor guvernamental suplimentar.

AIG, ce ocupa locul 18 in clasamentul Forbes al celor mai mari companii din lume de la inceputul lui 2008, a inregistrat pierderi masive legate de problemele din piata creditelor si din piata ipotecara. Guvernul american a oferit asiguratorului ajutor de 180 miliarde dolari, in schimbul unei participatii de 80%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dancila anunta remaniere si ulterior o restructurare a Guvernului