Principalul indicator al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a scazut la 92,2 puncte in martie, fata de 92,4 puncte in luna precedenta. In termeni anuali, indicele a pierdut 9,5 puncte, informeaza NewsIn.

Organizatia a anuntat ca evolutia indicatorilor arata o incetinire puternica a cresterii economiei din zona OCDE, dar datele privind Franta, Italia si Marea Britanie arata semne ale unei pauze in ceea ce priveste incetinirea economica.

In ceea ce priveste zona euro, indicatorul a urcat la 94,2 puncte in martie, de la 93,9 puncte in februarie. De asemenea, indicatorul pentru principalele cinci economii asiatice (China, India, Indonezia, Japonia si Coreea) a crescut la 92,2 puncte, de la 92 puncte in februarie.

Indicatorul pentru economiile G7 (Canada, Franta, Japonia, Germania, Italia, Marea Britanie si Statele Unite) a scazut la 91,4 puncte, de la cifrele revizuite pentru februarie care aratau 91,7 puncte, fiind cu 10,3 puncte mai mic fata de martie 2008.

Indicatorul pentru Japonia a scazut cu un punct, la 89 puncte in martie, si cu o rata anuala de 12,3 puncte.

"Totusi, cu exceptia Chinei, unde exista semne ale unei temperari, economiile care nu fac parte din zona OCDE se confrunta cu unele conditii puternice ale deteriorarii climatului economic", arata organizatia.

Indicatorul principal pentru China a urcat la 93 puncte in martie, de la 92,1 puncte in februarie, marcand o scadere anuala cu 9,5 puncte.