"Depinde de ce asteapta de la noi actionarii nostri. Daca vor sa facem mai multe eforturi, atunci se va pune problema unei majorari de capital", a declarat Mirow, pentru Reuters.

Infiintata in 1991 la sfarsitul Razboiului Rece, pentru a ajuta fostele tari comuniste sa se adapteze la pietele libere, BERD a anuntat ca va cheltui suma record de 7 miliarde euro in acest an, in investitii in regiunea in care opereaza, pentru a combate cea mai grava criza financiara de la caderea de acum 20 de ani a Zidului Berlinului, potrivit NewsIn.

Mirow a spus ca au fost alocate deja 2 miliarde euro. Banca de dezvoltare a revizuit in scadere saptamana trecuta estimarile sale pentru produsul intern brut (PIB) regional la o comprimare cu 5,2% in 2009, de la nivelul de crestere de 0,1% estimat cu doar cateva luni in urma.

BERD a anuntat saptamana trecuta ca acorda 432,4 milioane euro catre subsidiare ale UniCredit Group din opt tari din Europa Centrala si de Est, pentru a creste imprumuturile pentru IMM-uri si a diminua impactul crizei asupra lor.

UniCredit este cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est, cu peste 4.000 de unitati in 19 tari.
Finantarea BERD este parte a unui parteneriat cu Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii pentru a oferi 24 miliarde euro pentru sustinerea sectorului bancar din regiune si pentru finantarea creditarii afacerilor afectate de criza economica globala.