Deripaska a semnat un acord cu societatea de consiliere in investitii Sputnik, a omului de afaceri rus Boris Jordan, pentru vanzarea partiala sau totala a societatii ruse Glavstroï, potrivit cotidianului.

Vanzarea este in curs, spune cotidianul, care citeaza o sursa apropiata de Basic Element. Un acord in acest sens a fost semnat recent, potrivit unei surse, anunta NewsIn.

"Nu se pune problema vanzarii Glavostroi", a spus Serghei Babisenko, purtator de cuvant al Basic Element, care considera sectorul constructiilor "prioritar si promitator". "Insa nu excludem vanzarea unor anumite zone imobiliare in dezvoltare, inclusiv in sectorul constructiilor", a adaugat el.

Magnatul anticipa recent efectele crizei financiare: Sa ne pregatim pentru ce e mai rau!

Datoria totala a holdingului lui Deripaska, Basic Element, este de 20 de miliarde de dolari, potrivit Vedomosti.

Oligarhul rus este presat de creditori internationali sa ramburseze sute de milioane de dolari imprumutati pentru finantarea cumpararii unei participari de 25% in grupul de constructii austriac Strabag.

Averea lui Deripaska era evaluata anul trecut la 28,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, dar, din cauza crizei financiare, el nu mai are decat 3,5 miliarde de dolari.