Lakshmi Mittal, directorul executiv al celui mai mare producator de otel din lume, a declarat in cadrul unei intruniri a actionarilor ca cererea pe piata din China da semne de imbunatatire.

Compania a redus la jumatate productia, dar Mittal a spus ca acest lucru nu reflecta cererea de pe piata de profil. Mittal a mai spus ca producatorii de otel trebuie sa se asigure ca, atunci cand piata isi va reveni, capacitatea de productie va fi readusa la un nivel corespunzator, pentru a evita situatiile in care oferta va depasi cererea, potrivit NewsIn.

Asociatia Mondiala a Otelului a estimat luna trecuta ca cererea de otel va scadea cu 15% anul acesta. Compania si-a redus deja productia cu 45% in al doilea trimestru din 2008, peste reducerea de 35% estimata in toamna.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand peste 300.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.