Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat, de la 'B1' la 'B2', ratingul pentru titluri de stat in valuta si in hrivne al Ucrainei, cu perspectiva 'negativa', invocand deteriorarea situatiei macroeconomice, relateaza Reuters.
Moody's a facut referire la cazul Alfa Bank din Ucraina, care a intrat in faliment saptamana trecuta, spunand ca nu este in stare sa cumpere dolari pe piata interbancara, ca sa rascumpere o emisiune de obligatiuni, din cauza limitelor bancii centrale. Alfa Bank a platit 100 milioane dolari inainte de scadenta finala din 11 mai, informeaza NewsIn.

"Un motiv sduplimentar pentru retrogradare este nesiguranta generata de o serie de controale de capital implementate de banca centrala pentru a rationaliza valuta", a declarat vicepresedintele Moody's, Jonathan Schiffer.

"Controalele au contribuit deja la intrarea in incapacitate de plata a unora dintre bancile ucrainene", au mai indicat analistii agentiei de rating, adaugand ca inrautatirea situatiei economice, extinderea creditelor neperformante si controversele politice din apropierea alegerilor prezidentiale au intarziat luarea de decizii, ceea ce a contribuit la coborarea ratingului.

Moody's a precizat, de asemenea, ca perspectiva 'negativa' inseamna ca agentia de evaluare financiara va continua sa monitorizeze capacitatea guvernului si a bancii centrale de a combate criza financiara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri