Allianz SE, cea mai mare companie de asigurari din Europa dupa valoarea de piata, a anuntat o scadere cu 97% a profitului net din primul trimestru, din cauza cheltuielilor legate de vanzarea Dresdner Bank si a unor deprecieri de active.
Profitul net a scazut la 29 milioane euro, de la 1,15 miliarde euro, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat asiguratorul. Profitul net din operatiuni continue, care reflecta vanzarea bancii Dresdner, incheiata in ianuarie, a scazut cu 69%, la 424 milioane euro, potrivit NewsIn.

Allianz a vandut in 12 ianuarie banca Dresdner catre Commerzbank AG, pentru 5,1 miliarde euro. In urma tranzactiei, Allianz a avut costuri de 400 milioane euro in primul trimestru.

La afarsitul lunii aprilie, Allianz si grupul american de carduri de credit American Express au anuntat ca au strans1,9 miliarde dolari impreuna prin vanzarea actiunilor detinute in Banca Industriala si Comerciala a Chinei (ICBC).

In Romania, Allianz-Tiriac Pensii Private este al doilea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) cu 1.085.235 de participanti la sfarsitul lui martie.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), Allianz-Tiriac Pensii Private este prezent cu doua fonduri AZT Moderato si AZT Vivace.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si