UniCredit: Profitul trimestrial a scazut cu 58%, la 447 mil. euro

UniCredit SpA, cea mai mare banca italiana, a afisat o scadere cu 58% a profitului din primul trimestru, din cauza provizioanelor pentru imprumuturi neperformante.
Profitul net a scazut la 447 milioane euro, comparativ cu un rezultat net de 1,06 miliarde euro, in primele trei luni din 2008. Analistii mizau pe un profit net de 438 milioane euro, conform NewsIn.

Din cauza crizei economice globale, banca a facut disponibilizari, cerut actionarilor o injectie de capital de 3 miliarde euro si a cerut sprijin guvernamental de 4 miliarde euro din parte guvernelor Italiei si Austriei.

Profitul operational a urcat cu 27%, la 2,74 miliarde euro, in termeni anuali. Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat in 7 mai ca va acorda 432,4 milioane euro catre subsidiare ale UniCredit Group din opt tari din Europa Centrala si de Est, pentru a creste imprumuturile pentru IMM-uri si a diminua impactul crizei asupra lor.

UniCredit este cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est, cu peste 4.000 de unitati in 19 tari. Finantarea BERD este parte a unui parteneriat cu Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii pentru a oferi 24 miliarde euro pentru sustinerea sectorului bancar din regiune si pentru finantarea creditarii afacerilor afectate de criza economica globala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri