Fondul Monetar International (FMI) va permite guvernului ungar sa tinteasca un deficit bugetar de 3,9% din produsul intern brut (PIB) pentru 2009, fata de actuala tinta de 2,9% din PIB.
De asemenea, oficialii ungari vor putea urca estimarile privind comprimarea economica la 6,7% pentru 2009, fata previziunile actuale de 5,5 - 6%. Oficiali ai FMI si ai Uniunii Europene se afla momentan in Ungaria, unde vor purta discutii cu oficialii guvernamentali pana in 18 mai, conform NewsIn.

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International (FMI).

Ungaria - care este o economie mica, dependenta de exporturi - a fost grav lovita de criza economica mondiala. Guvernul Ungariei se asteapta ca produsul intern brut (PIB) sa scada intre 5 si 6% in 2009, peste asteptarile anterioare, din cauza incetinirii puternice a cresterii economice din Europa Occidentala.

O comprimare mai puternica ar putea presupune alte reduceri ale cheltuielilor bugetare, peste cele 200 miliarde de forinti (898 milioane dolari) anuntate in februrie, pentru temperarea deficitului bugetar in linie cu termenii impusi de acordul din octombrie cu FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum ar putea fi imbunatatita functionalitatea Pilonului II de pensii