Liniile aeriene elene Olympic trebuie sa returneze suma de 540 de milioane de euro statului grec, bani proveniti dintr-un ajutor financiar considerat ilegal de Comisia Europeana.

Comisia a stabilit ca banii, primiti in mai multe transe inca din 2002, au acordat un avantaj incorect liniilor elene in fata concurentei din Europa.

Decizia Comisiei da peste cap planurile guvernului de la Atena de a privatiza Olympic, dupa ce a reusit sa restructureze compania in 2003.

In urma cu doi ani, statul a schimbat numele companiei din Olympic Airways in Olympic Airlines, pentru a-i da o fata noua.

Argumentul grecilor in fata Comisiei a fost acela ca nu se pune problema de un ajutor ilegal acordat companiei aeriene, intrucat aceasta nu mai este acceasi din 2003, cand intr-adevar autoritatile se chinuiau sa o tina pe lina de plutire.

Comisia nu a acceptat teoria "entitatii separate", sustinand ca este vorba de fapt de "aceeasi Marie, cu alte palarie".

Guvernul de la Atena a incercat de doua ori sa privatizeze compania, insa fara succes, intrucat ofertantii s-au retras de fiecare data.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri