Bursele americane au deschis indecis ultima sedinta a saptamanii, in contextul in care investitorii raman reticenti fata de datele macroeconomice publicate in cursul saptamanii.

Conform datelor de la deschidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,1%, la 8.339,37 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 0,1%, la 1.688,10.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,2%, la 891,62 puncte.

Datele oficiale publicate vineri au aratat ca preturile de consum au stagnat in aprilie, dupa ce scazusera cu 0,1% in martie. Totusi, in termeni anuali, preturile de consum au scazut cu 0,7%, marcand cel mai mare declin din iunie 1955.

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a estimat vineri ca economia mondiala ar putea reincepe sa creasca din primul trimestru din 2010, relateaza NewsIn.

"Inca prevedem o revenire a cresterii economice la nivel mondial in primul trimestru din 2010, iar premisele pentru aceasta situatie ar putea fi vizibile in octombrie, noiembrie sau decembrie 2009", a declarat Strauss-Kahn..

Totusi, acesta a subliniat ca riscurile raman "foarte ridicate", in timp ce revenirea activitatii globale depinde de evolutia sectorului bancar.Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
"Britanicii nu sunt gata sa isi faca hara-kiri; va exista un acord"