Bursele americane au deschis indecis ultima sedinta a saptamanii, in contextul in care investitorii raman reticenti fata de datele macroeconomice publicate in cursul saptamanii.
Conform datelor de la deschidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,1%, la 8.339,37 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 0,1%, la 1.688,10.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,2%, la 891,62 puncte.

Datele oficiale publicate vineri au aratat ca preturile de consum au stagnat in aprilie, dupa ce scazusera cu 0,1% in martie. Totusi, in termeni anuali, preturile de consum au scazut cu 0,7%, marcand cel mai mare declin din iunie 1955.

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a estimat vineri ca economia mondiala ar putea reincepe sa creasca din primul trimestru din 2010, relateaza NewsIn.

"Inca prevedem o revenire a cresterii economice la nivel mondial in primul trimestru din 2010, iar premisele pentru aceasta situatie ar putea fi vizibile in octombrie, noiembrie sau decembrie 2009", a declarat Strauss-Kahn..

Totusi, acesta a subliniat ca riscurile raman "foarte ridicate", in timp ce revenirea activitatii globale depinde de evolutia sectorului bancar.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri