Harris Interactive a realizat un nou sondaj pentru a reliefa modul in care consumatorii percep imaginea de marca, in cazul unui numar de 21 de brand-uri de automobile, in Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Spania.

Consumatorii considera drept cele mai bune masini, luand in calcul caracteristicile generale si imaginea de marca (brand quality):

1.Mercedes-Benz
2.BMW
3.Audi
4.Volvo (singura marca non-germana)
5.Volkswagen

In numai doua piete din cele cinci mentionate se strecoara si automobile asiatice, respectiv Lexus (locul 3 in Marea Britanie) si Toyota (locul 5 in Italia), in preferintele consumatorilor la capitolul "brand quality".

Dintre toate cele 21 de marci, Fiat este considerata cea mai slaba marca in toate tarile mai putin in cea natala (Italia), unde numai Skoda se afla sub automobilul national.

Skoda intra in topul celor mai slabe cinci marci in toate cele cinci piete europene, la fel ca si Hyundai. Citroen scapa de aceasta distinctie dezonoranta numai in tara natala.

BMW, Mercedes Benz si Audi sunt percepute ca marci care simbolizeaza succes si siguranta financiara, dar nu intra la categoria masinilor care inspira valori traditionale ale familiei, libertate si sociabilitate.

Circa 33% dintre clientii europeni intervievati considera Alfa Romeo simbolul libertatii de miscare.

Producatorii generalisti (Ford, Opel/Vauxhall, Renault si Skoda) inspira spirit de familist, in timp ce Hyundai, Citroen and Peugeot nu rimeaza in viziunea clientilor cu succesul si siguranta financiara.

Consumatorii tind sa asocieze marcile nationale cu traditia si familia: Fiat in Italia, Peugeot, Renault si Citroen in Franta, iar in Germania Ford, Opel si Volkswagen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri