BankUnited Financial Corp, creditorul cu sediul in Florida, aflat in dificultate financiara, a fost inchis astazi de autoritatile federale de reglementare, iar activele sale au fost vandute unor companii cu capital privat, acesta fiind cel mai mare faliment bancar din 2009.

Cumpararea bancii de catre companiile cu capital privat, printre care si WL Ross & Co si Carlyle Group, catalogata drept "mult subcapitalizata" de catre autoritatile americane, a fost cea mai ieftina solutie, potrivit unui comunicat publicat vineri al Federal Deposit Insurance Corp (FDIC). Inchiderea bancii va costa 4,9 miliarde dolari, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

BankUnited, care are 86 de filiale pe coasta de sud-est a Floridei, va fi deschisa maine sub controlul unui grup care include companiile Blackstone Group LP si Centerbridge Capital Partners LLC.

BankUnited are depozite de 8,6 miliarde dolari si active de 12,8 miliarde dolari, fiind cel de-al doilea creditor vandut investitorilor privati anul acesta. In ianuarie, FDIC a aprobat vanzarea IndyMac Bank catre investitori privati in frunte cu Steven Mnuchin, un fost director executiv al Goldman Sachs Group Inc.

Pierderile BankUnited din cel de-al doilea trimestru fiscal s-au ridicat, cel mai probabil, la 443,1 milioane dolari, fata de pierderile de 65,8 milioane dolari, in aceasi perioada a anului trecut, a anuntat compania pe 12 mai.

La inceputul lunii mai, autoritatile de reglementare din SUA au declarat falimentul bancii Silverton, din Atlanta, care furniza servicii altor banci, spunand ca acesta reprezinta cel mai important caz de faliment in sistemul bancar american de la inceputul anului. Silverton avea aproximativ 1.400 de banci cliente in 44 de state si oferea servicii precum operatiuni cu carduri de credit sau vanzari de imprumuturi, inclusiv ipotecare.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si