Cinci companii americane de asigurare sunt acuzate ca incearca sa ii pacaleasca pe supravietuitorii Uraganului Katrina, care ar avea dreptul la milioane de dolari compensatii.

Acuzatiile au fost facute de procurorul general al statului Mississippi, Jim Hood, care a demarat o investigatie oficiala.

Hood sustine ca reprezentantii celor cinci companii merg la fiecare asigurat si ii cer sa semneze un document din care reiese ca acesta nu este despagubit in caz de inundatii.

Toate cele cinci companii au negat acuzatiile.

"Vreau ca aceste firme sa le dea cetatenilor din statul Mississippi ceea ce li se cuvine de drept" a declarat Jim Hood, care a catalogat aceste companii drept lipsite de etica.

Cele cinci companii acuzate sunt Nationwide Mutual Insurance, Mississippi Farm Bureau Insurance, State Farm Fire and Casualty, Allstate Property and Casualty si United Services Automobile Association.

Hood a mai declarat ca a descoperit ca aceste companii folosesc un truc: le cer asiguratilor sa semneze acel document, pentru a putea intra cat mai repede in posesia unor cecuri ce acopera cheltuielile curente. Astfel, unii americani mai naivi, nu vor sa mai astepte constatarea pagubelor si prefera niste cash primit imediat cu care sa treaca peste impas.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015