Redresarea economiei mondiale va fi lenta, iar cresterea somajului sporeste amenintarea unei crize sociale si a protectionismului, a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-un interviu publicat de cotidianul spaniol El Pais, relateaza Reuters.

"Ceea ce a inceput ca o criza financiara majora si a devenit o mare criza economica se transforma acum intr-o criza a somajului, iar daca nu luam masuri, exista riscul unei mari crize umane si sociale, cu implicatii politice majore", a spus Zoellick, potrivit NewsIn.

"Politicile populiste si cele protectioniste ar putea castiga teren. Ministrii de finante din G7 si G20 arata o anumita usurare pentru ca a incetinit contractia economica. Desi inca mai putem avea crestere foarte scazuta sau scadere, situatia e mai putin rea", a adaugat el.

Presedintele Bancii Mondiale a avertizat, insa, ca raman multe pericole in sistemul financiar din Statele Unite si in economiile emergente vulnerabile.

"Statele Unite au luat masuri in directia potrivita, dar inca sunt banci cu mari dificultati legate de creditele de consum, cardurile de credit si sectorul imobiliar", a afirmat Zoellick.

El a precizat ca exista in continuare riscuri in Africa, Europa de Est si in unele state din America Latina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si