Investitiile in explorari petroliere si de gaze naturale ar putea scadea anul acesta cu 21%, sau aproximativ 100 miliarde dolari, din cauza crizei economice, a anuntat Agentia Internationala pentru Energie (AIE), potrivit Reuters.
De asemenea, agentia a mai anuntat ca se asteapta la o scadere cu pana la 3,5% a consumului mondial de energie electrica anul acesta, ceea ce ar reprezenta prima contractie dupa Al Doilea Razboi Mondial, potrivit NewsIn.

"Estimam ca bugetele mondiale pentru investitii in proiecte de explorare de petrol si gaze naturale se va reduce cu aproximativ 21%, fata de 2008", se spune in raportul AIE.

Reducerea investitiilor va afecta capacitatea numai prin intarzierea unor proiecte, astfel ca pe termen scurt cererea scazuta va duce, cel mai probabil, la o crestere a capacitatii de productie neutilizate sau de rezerva.

Insa daca tendinta actuala se va mentine, exista pericolul aparitiei unei lipse de capacitati si atingerii unui alt varf la preturile produselor energetice, o data cu redresarea economica.

"Cu cat mai rapid isi revine economia, cu atat este mai probabila realizarea unui astfel de scenariu", considera AIE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri