Banca ABN Amro, controlata de statul olandez, a anuntat pierderi de 886 milioane euro dupa plata taxelor, in primul trimestru, in contextul achizitiei de catre Royal Bank of Scotland.

Stirea vine in contextul in care ABN Amro a anuntat saptamana trecuta ca va concedia intre 4.000 si 5.000 de angajati, ca urmare a unui program de reducere a costurilor, actiune care va avea loc in timpul integrarii grupului financiar belgiano-olandez Fortis, conform NewsIn.

De asemenea, banca a anuntat ca se asteapta sa reduca costurile cu intre 1 si 1,3 miliarde euro. Grupul financiar belgiano-olandez Fortis a achizitionat ABN Amro impreuna cu Royal Bank of Scotland (RBS) si banca spaniola Santander in 2007, in schimbul a peste 70 miliarde euro. Intre timp, grupul financiar s-a divizat in linii nationale, dupa ce a pierdut increderea investitorilor, fiind una dintre victimele crizei financiare.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008. RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.

Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est. Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul celor mai sigure 100 banci din lume. Cate sunt in Romania