Ellen Alemany, directorul filialei americane a RBS, ar putea primi aproape 6 milioane de actiuni ale bancii, in valoare de 2,4 milioane lire sterline, conform pretului actiunilor la inchiderea ultimei sedinte bursiere, potrivit NewsIn.

Trei alti directori executivi ar putea primi actiuni, inclusiv sefii diviziei de afaceri corporatiste Alan Dickinson, Chris Sullivan si directorul adminitrativ al bancii, Ron Teerlink.

Vince Cable, purtatorul de cuvant al finantelor pentru liberal-democrati, a calificat primele ca fiind "complet nejustificate si de neacceptat".

"Fara miliardele injectate in RBS de contribuabili, banca nu ar mai exista. Acesta nu este timpul potrivit pentru ca banca sa acorde astfel de prime, mai ales angajatilor la nivel de management", a spus Cable.

Dupa ce a avut pierderi de 28 miliarde dolari anul trecut, cele mai mari din istoria corporatista britanica, RBS a primit imprumuturi din banii contribuabililor, care acum detin peste 70% din actiune bancii.

De asemenea, banca a fost anterior implicata intr-un scandal din cauza pensiei fostului director executiv Sir Fred Goodwin. Acesta primeste o pensie care ajunge la 700.000 lire pe an.

Goodwin a renuntat la postul sau in octombrie, dupa ce RBS a primit o injectie de capital din partea guvernului britanic. Banca a anuntat deja 2.700 de disponibilizari in Marea Britanie. Banca a anuntat in aprilie ca va mari numarul concedierilor, in contextul in care vrea sa taie costurile cu 3,7 miliarde dolari, in urmatorii trei ani.