Angajatii Bancii Centrale Europene (BCE) vor intra in prima greva din istoria institutiei, protestul vizand un proiect privind schimbarea actualei scheme de pensii.
O greva de avertisment de 90 de minute va avea loc pe 3 iunie, dupa ce membrii consiliului guvernator vor ajunge la Frankfurt pentru intrunirea lunara de politica monetara. BCE se va asigura ca activitatile bancare esentiale vor fi mentinute pe timpul actiunii de protest.

Angajatii institutiilor europene sunt priviti in general ca avand locuri sigure de munca si beneficii . Dar greva subliniaza cresterea tensiunilor intre consiliul BCE si organizatiile sindicale, in ceea ce priveste schimbarea schemei de pensii, ce are ca obiectiv evitarea unui viitor deficit de finantare.

De asemenea, greva subliniaza faptul ca nici institutii precum BCE nu au putut sa scape de presiunile create de durata mai mare de viata si randamentele scazute de pe pietele financiare.

Protestul a fost organizat de Organizatia Internationala si Europeana a Serviciilor Publice (Ipso), sindicatul comercial al ECB, care are 460 de membrii printre cei 1.500 de angajati ai bancii.

Schimbarile in schema de pensii, care au fost anuntate vineri dupa ce consiliul le-a aprobat la inceputul lunii, implica cresterea contributiilor atat pentru angajati cit si pentru BCE.

Oficialii BCE sunt de parere ca schimbarile sunt necesare din cauza "schimbarii mediului economic si demografic, mai ales din cauza cresterii cresterii sperantei de viata si a reducerii dobanzilor pe termen lung".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri