Guvernul Japoniei va acorda noi ajutoare financiare in valoare de 3 miliarde dolari intreprinderilor mici cu operatiuni internationale, care au nevoie de lichiditati, a declarat ministrul finantelor Kaoru Yosano, potrivit Reuters.
Ministrul a declarat ca Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (BJCI) va asigura aceste imprumuturi pentru ajutorarea companiilor mici care au afaceri in strainatate sa stranga lichiditati in moneda americana.

"Cred ca nevoile de finantare ale companiilor mici se ridica la aproximativ 3 miliarde dolari", a declarat Yosano in cadrul unei conferinte de presa.

In ciuda temperarii blocajelor de pe pietele financiare in ultimele luni, autoritatile de reglementare din Japonia sunt ingrijorate din cauza conditiilor de finantare a multor companii, anunta NewsIn.

De asemenea, guvernatorul bancii centrale, Masaaki Shirakawa, a spus luni ca banca va continua sa monitorizeze conditiile de finantare a companiilor.

Un sondaj al bancii condus luna trecuta a aratat ca grupurile nipone privesc conditiile de finantare ca fiind cele mai aspre din ultimii 10 ani.

BJCI, divizia internationala a bancii de stat Japan Finance Corp, va oferi imprumuturi pe cinci ani subsidiarelor din afara granitelor, ale companiilor japoneze.

Economia Japoniei s-a comprimat in primele trei luni din 2009 cu un ritm anual record de 15,2%, in contextul scaderii exporturilor si cheltuielilor consumatorilor si companiilor, marcand, cel mai probabil, cea mai severa perioada a recesiunii nipone.

Datele revizuite privind produsului intern brut (PIB) din al patrulea trimestru au aratat o scadere a acestuia cu 14,4%, arata statisticile oficiale. Per total, economia s-a comprimat cu 3,5% in anul fiscal incheiat pe 31 martie, cea mai severa scadere din 1955, cand datele au inceput sa fie colectate.

Exporturile au scazut fara precedent, cu 26% in trimestrul anterior, fortand companii precum Toyota sau Hitachi sa reduca productia, numarul angajatilor si sa micsoreze salariile.

De asemenea, PIB-ul a scazut cu 4% fata de trimestrul anterior, mult peste scaderea cu 1,6% inregistrata pe piata americana si cu 2,5% in Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri