Anul trecut, Virgin Atlantic a avut un profit inainte de taxe de 34,8 milioane lire sterline. Astfel, compania se diferentiaza de rivali precum British Airways (BA), care a raportat saptamana trecuta pierderi anuale inainte de taxe de 401 milioane lire sterline.

"Castigam cota de piata fata de competitie, in cel mai sever climat economic", a declarat Steve Ridgway, directorul executiv al Virgin Atlantic, anunta NewsIn.

In 2008, pretul petrolului a fluctuat de la 147 dolari/baril, nivel record atins in iulie, la 38 dolari/baril. Astfel, compania aeriana a cheltuit anul trecut aproape 1 miliard de lire sterline pe combustibil.

"Anul acesta va fi dificil. Vom reduce costurile intr-un mod agresiv", a adaugat Ridgway. Vanzarile grupului, care includ si vanzarile operatorului de turism Virgin Holidays, au urcat cu 8,4%, la 2,579 miliarde lire sterline, de la 2,38 miliarde lire sterline in 2007.

De asemenea, grupul Air France-KLM, lider in transportul aerian din Europa, a anuntat in aprilie ca a inregistrat pierderi nete de 814 milioane euro in 2008/2009, primele pierderi de la crearea din 2003 a companiei, si ca ia in considerare sa isi diminueze efectivele pana in 2010.

Companiile aeriene din Europa ar putea afisa pierderi operationale colective de 1,8 miliarde euro in primul trimestru, in timp ce Air France-KLM si British Airways vor avea, cel mai probabil, nevoie de finantare pana in 2010, arata un comunicat recent al Citigroup.