Fostul director pentru Grecia al grupului german Siemens, pe numele caruia justitia elena a emis un mandat de arestare international, ar fi mituit membri ai guvernului in exercitiu la Atena, scrie miercuri cotidianul german Süddeutsche Zeitung, citat de AFP.
"Mita ar fi primit Noua Democratie (partidul conservator aflat la putere - n.r.) si PASOK (stanga, opozitie), dar chiar si guvernul in exercitiu", potrivit cotidianului german, care citeaza "un inscris depus chiar de Siemens la Tribunalul de mare instanta de la Munchen", informeaza NewsIn.

Michalis Christophorakos, director al Siemens Grecia intre 1996 si 2007, "ar fi incercat sa manipuleze alegerile din tara sa in favoarea Siemens". "Scopul era sa fie ales un politician grec care s-ar implica in favoarea intereselor Siemens", potrivit documentului citat de Süddeutsche Zeitung.

Un fost director financiar al ramurii telecomunicatii a grupului ar fi facut in asa fel incat Christophorakos sa dispuna de "banii necesari" in acest scop.

Justitia greaca a emis saptamana trecuta un mandat de arestare international impotriva fostului director Siemens, suspectat de dare de mita. Potrivit cotidianului german, mita se ridica in total la "circa 100 de milioane de euro".

Christophorakos nu se prezentase in fata judecatorului de instructie, iar avocatul sau a spus ca acesta se afla la Munchen din motive de sanatate. Fostul director s-ar afla "pe undeva pe langa Munchen (...) si nu isi foloseste telefonul mobil, de teama ca anchetatorii sa nu il gaseasca", afirma Süddeutsche, citand "un apropiat al lui Christophorakos".

Doi magistrati greci care instrumenteaza cazul s-au deplasat in octombrie in Germania pentru a-si continua ancheta.

Justitia elena suspecteaza Siemens si ca a finantat oameni politici locali pentru a obtine contracte cu operatorul grec de telecomunicatii OTE si pentru a-si asigura participarea la un sistem de securitate ultrasofisticat pentru Jocurile Olimpice de la Atena din august 2004.

Scandalul, care intervine in plina campanie pentru alegerile europene, risca sa afecteze si mai mult popularitatea conservatorilor aflati la guvernare, dar si pe a socialistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri