Recesiunea din Statele Unite se va sfarsi, cel mai probabil, in al treilea trimestru, arata un studiu al unor economisti, chiar daca actuala crestere a numarului somerilor arata ca avansul economic va fi mai temperat decat inainte, informeaza Bloomberg.
Cea mai mare economie mondiala va reincepe sa creasca in al treilea trimestru, consodera 74% din economistii chestionati de National Association for Business Economics (NABE). Spre deosebire de sondajul realizat de asociatie in februarie, economia va creste cu un ritm mai temperat, iar rata somajului va continua sa creasca in a doua jumatate a anului si in 2010, informeaza NewsIn.

Pachetul de stimuli financiari si eforturile bancii centrale americane, Federal Resevre, pentru revenirea creditarii au ajutat economia sa depaseasca cea mai severa recesiune din ultimii 50 de ani, arata sondajul. In timp ce piata imobiliara se stabilizeaza, economistii estimeaza ca deteriorarea pietei muncii va duce la scaderea cheltuielilor, in contextul cresterii numarului de someri.

Economia se va comprima cu o rata anuala de 1,8% in perioada aprilie-iunie, iar in urmatoarele trei luni, produsul intern brut (PIB) ar urma sa urce cu 0,7%, potrivit aceluiasi sondaj. Cresterea va accelera la 1,8% abia in ultimul trimestru.

Cheltuielile de consum, care reprezinta aproximativ 70% din economie, ar putea scadea cu 0,4% anul acesta, fata de scaderea cu 1,3% estimata anterior. Rata de cumparare va creste cu 2,1% anul viitor, cifra mai mica decat analistii se asteptau in februarie.

Sondajul condus de NABE se bazeaza pe estimarile furnizate de 45 de economisti, intre 27 aprilie si 11 mai. Vanzarile de case ar putea atinge cel mai mic nivel pana la mijlocul anului, in timp ce pretul acestora ar urma sa scada in continuare, chiar si dupa 2010.

Produsul intern brut a scazut cu o rata anuala de 6,1%, a anuntat departamentul american al comertului, dupa o scadere cu 6,3% in trimestrul al patrulea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri