Rusia este pregatita sa investeasca pana la 10 miliarde dolari in obligatiuni care ar putea fi emise de Fondul Monetar International (FMI), a declarat ministrul de finante Aleksei Kudrin, arata Reuters.

Oficialii FMI au in vedere emisiunea de obligatiuni, ca masura aditionala la fondurile primite din partea unor membrii. Actiunea ar fi prima de acest gen pentru institutia financiara globala.

"Purtam discutii preliminare in guvern privind investitii de pana la 10 miliarde dolari in obligatiuni emise de FMI", i-a spus Kudrin presedintelui Dmitri Medvedev, in cadrul unei intruniri difuzate pe canalul de stiri Vesti 24, potrivit NewsIn.

Medvedev sprijina ideea ministrului, adaugand ca spera ca banii sa fie folositi pentru ajutorarea vecinilor Rusiei, afectati de criza economica globala.

Rusia anuntase anterior ca nu va contribui direct la finantarea FMI, dar oficialii moscoviti sunt interesati sa investeasca unele rezerve valutare si de aur in obligatiuni emise de FMI.


Declaratia lui Kudrin vine in contextul in care produsul intern brut al Rusiei a scazut cu 9,8% in primele patru luni din 2009, potrivit statisticilor preliminare. Intre timp, guvernul a revizuit in urcare estimarile privind deficitul bugetar din 2009, la 9% din PIB, fata de 7,4%.

Fondul Monetar International a prognozat o scadere a economiei ruse cu 6% in acest an, estimare considerata "destul de realista" de ministrul adjunct al finantelor, Andrei Klepaci.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu