Deficitul bugetar al Ungariei ar putea urca la 4,5% din produsul intern brut (PIB) in 2010, dar s-ar putea micsora, daca guvernul implementeaza o serie de masuri planuite, informeaza Reuters.

Banca a mai anuntat ca masurile in cauza, care nu au fost inca specificate, nu au fost luate in calcul in momentul in care au fost facute estimarile.

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International (FMI), conform NewsIn.

Ungaria - care este o economie mica, dependenta de exporturi - a fost grav lovita de criza economica mondiala. Guvernul Ungariei se asteapta ca produsul intern brut sa scada intre 5 si 6% in 2009, peste asteptarile anterioare, din cauza incetinirii puternice a cresterii economice din Europa Occidentala.

O comprimare mai puternica ar putea presupune alte reduceri ale cheltuielilor bugetare, peste cele 200 miliarde de forinti (898 milioane dolari) anuntate in februrie, pentru temperarea deficitului bugetar in linie cu termenii impusi de acordul din octombrie cu FMI.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
In ce domenii este Bulgaria mai buna decat Romania?