Sony, care a estimat un al doilea an consecutiv de pierderi, dar si masuri agresive de restructurare, este urmatoarea companie, dupa Toshiba Corp si NEC Corp, al carei rating are de suferit, in contextul crizei.

Agentia de evaluare financiara a coborat ratingul Sony de la "A3" la "A2", precizand ca actuala criza economica afecteaza eforturile gigantului nipon de crestere a vanzarilor, potrivit NewsIn.

"Va fi foarte dificil pentru Sony sa diminueze impactul fluctuatiilor valutare asupra competitivitatii si profitabilitatii sale, in contextul in care o mare parte din castiguri este generata in strainatate", arata Moody's.

Sony a estimat pierderi operationale de 110 miliarde yeni (1,2 miliarde dolari) in anul financiar ce se va incheia in martie.

Producatorul nipon de electronice Sony vrea sa reduca cu 50% numarul furnizorilor si cu 20% costurile de cumparare in urmatorii doi ani, ca parte a planurilor de restructurare.

Astfel, compania vrea sa taie costurile cu 500 miliarde yeni (5,3 miliarde dolari). Actiunea vine ca urmare a unor concedieri masive si a masurilor anuntate anterior de reducere a costurilor cu 300 miliarde yeni.