Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va incheia pana la finalul lunii iunie discutiile cu OTP Bank pentru un imprumut, a declarat vicepresedintele BERD, Manfred Schepers.

Suma totala de 200 milioane euro, negociata de cateva luni, va fi pusa la dispozitie atat pentru ajutorarea operatiunilor nationale ale bancii OTP, cat si pentru finantarea subsidiarelor internationale, a declarat Schepers, citat de NewsIn.

Un acord intre cele doua parti a fost amanat de mai multe ori. In martie, banca a anuntat ca se asteapta ca discutiile sa fie finalizate la sfarsitul lui aprilie, iar un acord ar urma sa fie semnat in cateva saptamani.

Ulterior, la sfarsitul lunii aprilie, OTP a ajuns la un acord de principiu cu BERD asupra unui imprumut subordonat de 200 milioane euro, dar care ar fi inclus si un alt tip de cooperare pe care cele doua parti nu l-au facut public.

Guvernul Ungariei a decis in martie sa acorde OTP, prezenta in Romania, un imprumut de 400 miliarde forinti (1,84 miliarde dolari), pentru a sustine creditarea interna.

OTP a anuntat in aprilie o scadere cu 24% a profitului net din primul trimestru, la 41,8 miliarde forinti (206 milioane dolari), in contextul in care provizioanele pentru pierderi din imprumuturi s-au triplat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Finantare de 10,5 mil. de lei pentru cea mai mare plantatie de afini