Polonia a afisat singura crestere a produsului intern brut (PIB), dintre cele 10 state est-europene membre ale UE, conform datelor publicate pana acum de acestea, economia fiind sprijinita de servicii si constructii.

Produsul interior brut al Poloniei a crescut cu 0,8% in primul trimestru al anului, comparativ cu perioada similara din 2008, a anuntat luni biroul de statistica al tarii. Economia tarii a inregistrat un avans de 0,4% in primul trimestru al anului, raportat la trimestrul precedent.

Sectorul constructiilor a crescut cu 3,4% in primul trimestru, in timp ce serviciile au urcat cu 3,1%. Economia poloneza s-a dovedit rezistenta la conditiile dure impuse de criza financiara globala, spre deosebire de economiile Cehiei, Lituaniei si Ungariei. Investitiile au crescut cu 1,2% in perioada analizata, anunta NewsIn.

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat in 6 aprilie ca a aprobat o linie flexibila de creditare de 20,58 miliarde dolari pentru Polonia. FMI a mentionat ca linia de credit este de tip preventiv, iar Polonia nu intentioneaza sa retraga sume din aceasta.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Nationalismul de la TV se pierde pana la raft: Importam masiv alimente