Rata inflatiei in zona euro a coborat in mai la 0%, ce reprezinta un nou minim record, si este cu 0,6 puncte procentuale sub nivelul din aprilie, potrivit datelor estimative publicate de biroul european de statistica, Eurostat.
Inflatia in zona euro a inceput sa scada incepand din iunie 2008, cand a inregistrat nivelul de 4%, pe masura ce criza economica mondiala se acutiza.

Acest nivel nu a mai fost atins de la crearea zonei euro in 1999 si chiar de la crearea statisticilor pentru aceasta zona, in 1996, potrivit NewsIn.

Economistii consultati de AFP se asteapta insa la trecerea inflatiei in teritoriu negativ in lunile urmatoare.

La inceputul lunii mai, Comisia Europeana (CE) estima ca zona euro va inregistra in 2009 o inflatie de 0,4%, mai lenta decat indicau previziunile anterioare, in cadrul carora se miza pe o inflatie de 1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri