Pretul actiunilor oferite spre vanzare de grupul francez este de 24,73 euro/actiune, cu 31% mai scazut decat cotatia acestora de la inchiderea sedintei bursiere de joi, potrivit NewsIn.

Actionarii celui mai mare producator mondial de iaurt vor putea sa subscrie alte 4 noi actiuni pentru fiecare 17 actiuni detinute, mai arata compania intr-un comunicat. Perioada de subscriere este intre 1 si 12 iunie.

Totusi, Danone a aplicat o reducere mai mica decat alte companii din Franta, in conditiile in care producatorul de bauturi racoritoare Pernod Ricard a strans luna trecuta aproxmativ 1 miliard euro din vanzarea de actiuni cu o reducere de 36%.

In acelasi timp, producatorul de ciment Lafarge si cel de materiale de constructii Saint-Gobain au strans 1,5 miliarde euro in urma unor masuri similiare, reducand si mai mult pretul de vanzare al actiunilor.

Datoriile nete ale grupului s-au ridicat la 11,26 miliarde euro la finalul lui 2008, dupa ce, in 2007, cumparase grupul alimentar olandez Numico, cu 12,3 miliarde euro.