Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scazut cu 5,7% in primul trimestru, in termeni anuali, conform noilor estimari publicate de Departamentul Comertului.

Datele publicate in 29 aprilie aratasera ca produsul intern brut, ce evalueaza totalitatea bunurilor si serviciilor din Statele Unite, a scazut cu o rata anuala de 6,1%, dupa o scadere cu 6,3% in trimestrul al patrulea.

Exporturile au scazut cu 28,7%, marcand cel mai accentuat declin din 1971, dupa ce scazusera cu 23,6% in al patrulea trimestru.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus recent ca economia americana ar trebui sa isi revina pana la finalul acestui an si a avertizat ca aceasta redresare vafi graduala, iar somajul risca sa ramana ridicat o anumita perioada.

Numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a scazut cu 13.000 saptamana trecuta, insa cererile continue au urcat la un nou nivel record, din cauza recesiunii, relateaza NewsIn.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat la o rata ajustata sezonier de 623.000, in saptamana incheiata in 23 mai. Este a doua saptamana la rand in care aceste cereri au scazut.

Numarul celor care au continuat sa ceara ajutor de somaj a urcat cu 110.000, la un nivel record de 6,79 milioane, in saptamana incheiata in 16 mai.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pilonul II in Romania are printre cele mai bune randamente din lume