Datele publicate in 29 aprilie aratasera ca produsul intern brut, ce evalueaza totalitatea bunurilor si serviciilor din Statele Unite, a scazut cu o rata anuala de 6,1%, dupa o scadere cu 6,3% in trimestrul al patrulea.

Exporturile au scazut cu 28,7%, marcand cel mai accentuat declin din 1971, dupa ce scazusera cu 23,6% in al patrulea trimestru.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus recent ca economia americana ar trebui sa isi revina pana la finalul acestui an si a avertizat ca aceasta redresare vafi graduala, iar somajul risca sa ramana ridicat o anumita perioada.

Numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a scazut cu 13.000 saptamana trecuta, insa cererile continue au urcat la un nou nivel record, din cauza recesiunii, relateaza NewsIn.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat la o rata ajustata sezonier de 623.000, in saptamana incheiata in 23 mai. Este a doua saptamana la rand in care aceste cereri au scazut.

Numarul celor care au continuat sa ceara ajutor de somaj a urcat cu 110.000, la un nivel record de 6,79 milioane, in saptamana incheiata in 16 mai.