Iranul vrea sa lanseze o emisiune de obligatiuni de un miliard euro pentru finantarea proiectului de exploatare a gazelor naturale South Pars, a spus ministrul petrolului Gholamhossein Nozari, potrivit Reuters.

Iranul ocupa a doua pozitie la nivel mondial, dupa Rusia, in ceea ce priveste rezervele de gaze naturale, potrivit NewsIn.

Analistii spun ca Iranul are nevoie de mai multe investitii straine in sectorul gazelor naturale, insa o serie de sanctiuni din partea Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si SUA, din cauza unui program nuclear, afecteaza companiile energetice.

Aceasta initiativa, a celui de-al cincilea exportator mondial de petrol, este inedita in contextul in care Iranul a preferat sa nu apeleze in ultimii ani la imprumuturi in moneda straina.

"Cu aprobarea guvernului, vor fi emise obligatiuni in valoare de un miliard de euro, pentru a finanta dezvoltarea campului gazeifer South Pars", a precizat acesta.

Firma petroliera iraniana a estimat ca are nevoie anual de investitii de 25-30 miliarde dolari in sectorul iranian de petrol si gaze naturale. Insa companii energetice importante precum Royal Dutch Shell si Total au amanat sau chiar au renuntat la investitii in proiecte majore in Iran.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri