Autoritatea elvetiana independenta de reglementare a pietelor financiare Finma va anunta noile reguli conform carora bancile isi vor remunera angajatii, a anuntat publicatia Sonntags Zeitung, citand persoane apropiate situatiei, scrie Reuters.

Finma vrea sa lege compensatia salariatilor de indeplinirea unor obiective pe termen lung, informeaza Sonntags Zeitung, potrivit NewsIn.

Un sistem "bonus/malus" - prevazand reduceri salariale in cazul neindeplinirii obiectivelor si bonusuri pentru rezultate bune - va fi introdus pentru toate bancile elvetiene, acestea fiind fortate sa ofere detalii privind politicile de remunerare, scrie publicatia elvetiana.

Cea mai mare banca elvetiana, UBS AG, a fost grav afectata de criza si a trebuit sa fie salvata de guvern in 2008.

Guvernul supravegheaza atent grila de salarizare a bancii, ca parte a intelegerii de anul trecut. Banca a renuntat la primele destinate managerilor de top si si-a schimbat politica salariala, dupa ce a afisat pentru 2008 cele mai mari pierderi din istoria corporatista elvetiana.

Oficialii Finma nu au putut fi contactati pentru comentarii. UBS a fost aspru criticata pentru ca a marit salariile conducerii, imediat dupa ce a primit bani de la stat. Seful bancii a spus ca UBS va continua sa ofere salarii atractive, pentru pastrarea managerilor de varf.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
2015 - Criza aprecierii francului elvetian a afectat multi romani