Rata somajului din zona euro a urcat la 9,2% in aprilie, cel mai mare nivel din ultimii 10 ani, a anuntat oficiul european de statistica, Eurostat.
Numarul somerilor a crescut cu 396.000 de oameni fata de luna anterioara, la 14,5 milioane. In martie 2009, rata somajului din cele 16 state care au adoptat moneda unica a atins 8,9%.

La nivelul Uniunii Europene (UE), rata somajului a atins 8,6% in aprilie, cel mai mare nivel din ianuarie 2006, scrie NewsIn.

De asemenea, ministerul spaniol al muncii a publicat astazi statisticile potrivit carora numarul cererilor pentru ajutor de somaj a scazut in mai pentru pentru prima data in ultimele 14 luni, dupa ce planul guvernului pentru locuri de munca temporare si angajarile sezoniere au temperat cea mai rapida rata de crestere a somajului din UE.

Numarul somerilor din Spania a scazut astfel cu 24.271 persoane in mai, in contextul in care un plan de 8 miliarde euro implementat de guvern creat mii de locuri de munca pe termen scurt, in sectorul constructiilor, au aratat datele publicate marti de ministerul muncii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri