Datele de la inchiderea sedintei de ieri au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,22%, la 8.740,87 puncte, iar indicele Nasdaq a crescut cu 0,44%, la 1.836,80 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,20%, la 944,79 puncte.

Cresterile vin in contextul in care vanzarile de case ce au avut cel putin un proprietar au crescut neasteptat in luna aprilie, cu 6,7%, inregistrand cel mai mare avans lunar din ultimii sapte ani si jumatate, arata un raport publicat marti de un grup comercial, ce sustine ideea ca recesiunea americana se tempereaza.

Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari a anuntat ca indicele ce masoara vanzarile pe acest segment, calculat in functie de contractele semnate in luna aprilie, a avansat cu 6,7%, la 90,3 puncte, de la 84,6 puncte in luna martie.

Indicele este un indicator cheie al vanzarilor de case deja existente, nu al vanzarilor de locuinte noi.

Aceasta este cea mai mare crestere lunara din octombrie 2001, ce a dus indicele la un nivel cu 3,2% mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand cel mai recent semn de stabilizare a pietei imobiliare din Statele Unite.