Grupul bancar nationalizat partial a anuntat ca angajatii au fost insiintati, iar diponibilizarile sunt o masura de urgenta. Biroul din Chatham va fi inchis pana la finalul anului, fiind pierdute aproximativ 190 de pozitii permanente.

Alti 320 de agajati ai diviziei de vanzari, ipoteci si suport de retea vor avea aceeasi soarta. Sindicatul comercial Unite si-a exprimat nemultumirea fata de noile actiuni ale bancii, care aduc numarul concedierilor la aproape 3.000 de persoane de la inceputul anului, cand Lloyds a preluat banca HBOS, potrivit NewsIn.

La sfarsitul lunii aprilie, sindicatul Unite anuntase ca Lloyds, la guvernul britanic detine o participatie de 43%, va concedia 985 de angajati.

La sfarsitul lunii februarie, Lloyds Banking Group a afisat pierderi de 10 miliarde lire sterline (14,28 miliarde dolari) in 2008 si a anuntat ca nu a finalizat planul pentru depunerea unor active in valoare de miliarde de lire sterline intr-o schema guvernamentala de asigurari.

Marea Britanie ar putea prelua pana la 77% din Lloyds Banking Group, dupa incheierea unui accord ce presupune ca ii va acoperi pierderile inregistrate de active riscante in valoare de 260 miliarde lire sterline (370 miliarde dolari).