Fondul german de salvare a bancilor, Soffin, care detinea deja peste 47% din Hypo Real Estate, va injecta 2,96 miliarde euro pentru preluarea controlului total al companiei, au anuntat oficialii acesteia printr-un comunicat. Investitorii au aprobat planul in cadrul intrunirii extraordinare de marti.

Hypo Real Estate s-a prabusit in septembrie, dupa ce divizia sa din Dublin, Depfa Bank Plc, nu a putut sa stranga fonduri pe termen scurt, in contextul crizei financiare. Compania a avut nevoie de 102 miliarde dolari in linii de creditare si garantii din partea guvernului si institutiilor nationale financiare de top si va avea nevoie de alte injectii de capital, anunta NewsIn.

Banca, specializata in sectorul imobiliar, se confrunta cu probleme grave, in pofida garantiilor de zeci de miliarde de euro ce i-au fost deja acordate.

Analistii din cadrul JP Morgan au calculat ca numai Commerzbank, Deutsche Postbank, Hypo Real Estate si Aareal Bank detin active toxice de circa 93 miliarde euro si ar putea inregistra pierderi din deprecierea activelor de 34 miliarde euro.

Germania a fost una dintre primele economii afectate de criza mondiala, insa raspunsul a fost pana acum redus si lent.