Angajatii nemultumiti se vor reuni in cursul zilei in jurul giganticului simbol euro ce se regaseste in fata sediului din Frankfurt al BCE, pentru un protest de o ora privind modificarile la grila de beneficii ale angajatilor si pensionarilor bancii.

BCE a declarat ca a luat deja masuri pentru ca aceasta operatiune sa nu afecteze programul bancii. Protestul vine cu o zi inainte de o sedinta cruciala de politica monetara, unde BCE va oferi pentru prima data detalii legate de programul sau de achizitii de active si va anunta si decizia de politica monetara, anunta NewsIn.

Organizatia pentru servicii publice si europene (IPSO), sindicatul ce organizeaza protestul, a precizat ca modificarile ar putea reduce beneficiile angajatilor cu aproximativ 15%.

In prevederi sunt incluse si obligativitatea ca angajatii sa contribuie cu sume mai mari la fondul de pensii si reducerea bonusurilor pentru pensionarea anticipata.

Disputa dintre angajati si managementul ECB a devenit din ce in ce mai aspra in ultimele zile. Angajatii BCE au fost informati printr-o scrisoare ca presedintele BCE, Jean-Claude Trichet precum si restul consiliului executiv al bancii au decis taierea platii angajatilot pe perioada de desfasurare a protestului.