Avionul Airbus A330 al Air France, care s-a prabusit in Oceanu Atlantic, cu 228 de persoane la bord, a trimis 24 de mesaje automate care semnalau erori, au declarat autoritatile Biroului de anchete din Franta care investigheaza accidentul, scrie CNN.

Desi au analizat mesajele care semnalau erori si imaginile prin satelit, echipa de investigatii a spus ca mai are mult de lucru pentru a determina cauzele prabusirii.

Mesajele sugerau ca avionul zbura cu o viteza prea mare sau prea mica prin furtuna, inainte de a se prabusi, au mai spus autoritatile. In plus, pilotul automat al avionului nu mai functiona si o defectiune electrica a avut loc, chiar inaintea dezastrului.

Airbusul A330 a decolat pe 31 mai de la Rio, la ora locala 19.00 (1.00 ora Romaniei) si urma sa aterizeze la Paris pe 1 iunie, la ora locala 11.10 (12-10 ora Romaniei), pe aeroportul Roissy. A disparut de pe ecranele de control in timp ce survola Atlanticul, cu 216 pasageri la bord, printre care o romanca, si 12 membri ai echipajului.

Citeste si Tragedie in Atlantic. Aeronava Air France, lovita de fulger?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Un avion de linie rusesc s-a prabusit in Peninsula Sinai