Ministrul rus de finante, Aleksei Kudrin, a declarat ca statele dezvoltate intarzie procesul de reformare a Fondului Monetar International (FMI), in contextul in care Rusia incearca sa isi sporeasca influenta in cadrul institutiei financiare internationale.

"Se observa deja multe intarzieri si obstacole in acest proces", a spus Kudrin, considerat un aliat fidel al primului ministru Vladimir Putin, citat de NewsIn.

Fondul Monetar International trebuie sa devina "un reprezentant al principalelor economii din lume", a subliniat ministrul rus, adaugand ca tarile trebuie sa fie reprezentante "in functie de importanta economiei lor si de rolul lor in economia mondiala".

Rusia, ca si India sau Brazilia, incearca sa-si mareasca influenta in cadrul FMI si in procesul sau de decizie, dominat in prezent de tarile dezvoltate si in principal de Statele Unite.

La finalul lunii mai, Moscova a anuntat FMI ca intentioneaza sa cumpere obligatiuni ale institutiei financiare in valoare de 10 miliarde dolari, pentru a majora resursele Fondului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si