Administratia Obama ar putea anunta saptamana viitoare ca numarul institutiilor financiare importante care vor putea rambursa ajutoarele guvernamentale este mai mare decat era anticipat, sustine cotidianul Washington Post, citat de NewsIn.
Astfel, cotidianul scrie ca valoarea totala a rambursarilor ar putea fi de peste doua ori mai mare decat estimarile initiale de 25 miliarde dolari, citand surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul, dat fiind ca datele nu au fost facute publice deocamdata.

Acest lucru ar presupune ca aproape toate noua institutiile care, in urma testelor de stres la care au fost supuse, s-a dovedit ca au capital suficient ar putea primi acordul guvernului sa ramburseze banii primiti prin programul Trezoreriei de inlaturare a activelor neperformante (Troubled Asset Relief Program - TARP).

Companiile carora le-ar putea fi ingaduita o astfel de actiune sunt JPMorgan Chase & Co , American Express Co, Bank of New York Mellon Corp, BB&T Corp, Capital One Financial Corp , Goldman Sachs Group Inc, State Street Corp si U.S. Bancorp. Cea de-a noua companie, MetLife Inc. nu a luat imprumuturi prin TARP.

Aceste institutii vor sa ramburseze banii guvernului cat de curand posibil pentru a scapa de unele obligatii nedorite, cum ar fi restrictii in ceea ce priveste primele directorilor si plata dividendelor.

In acelasi timp si guvernul priveste cu optimism rambursarea imprumuturilor, pentru ca arata ca institutiile financiare au strans mai mult capital decat au avut nevoie ca sa iasa din programul de ajutorare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri