Raiffeisen Zentralbank , ce controleaza a doua banca europeana, Raiffeisen International, ofera investitorilor, de luni, capital participativ de 500 milioane euro.

Oferta RZB face parte dintr-o injectie de capital, de 2,5 miliarde euro, sponsorizata de guvern, sub forma de capital participativ, ce vine cu un cupon fix de 8% pe an.

Conform legislatiei Uniunii Europene, RZB trebuie sa vanda 30% din volum - sau 750 milioane euro - catre investitori externi pentru a evita un cupon mai scump si restrictii in plata dividendelor.

Aproximativ o treime din oferta, sau 10% din capital, poate fi achizitionata de actionarii existenti, scrie NewsIn.
Actionarii RZB au injectat capital participativ in valoare de 750 milioane euro in luna decembrie 2008, iar acum incearca sa vanda 500 de milioane de euro din investitia initiala catre investitori externi, pentru a respecta legislatia UE.

RZB a precizat ca perioada de subscriere va incepe de luni, urmand a se derula in urmatoarele doua saptamani. Reprezentantii RZB au precizat ca nu incearca sa vanda capital unor investitori individuali, cum a facut Erste Grup.

Erste Group (EBS) a plasat, la sfarsitul lunii aprilie, certificate de capital participativ catre investitorii privati si institutionali de 540 milioane de euro, oferta venind in contextul in care Erste Group a semnat un acord cu statul austriac in vederea capitalizarii bancii prin emiterea de capital participativ si hibrid de 2,7 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Strobl, CEO Raiffeisen: Dobanzile pentru IMM pot ramane jos inca un an