Bursele europene au cunoscut scaderi in sedinta de ieri, in contextul in care bancile au pierdut o parte din castigurile anterioare, desi scumpirea marfurilor a ajutat la limitarea pierderilor in sectorul energetic si in cel minier, relateaza Reuters.
Indicele FTSEurofirst 300 a scazut cu 0,8%, la 865,63 puncte, dupa ce a atins un minimum al sedintei, de 857,39 puncte. Indicele a recuperat peste 34%, de la atingerea unui minimum record, la inceputul lunii martie.

La bursa din Londra, indicele Footsie-100 a inchis sedinta in scadere cu 0,75%, la 4.405,22 puncte. Indicele CAC 40, al bursei din Paris, a scazut cu 1,48%, la 3.289,66 puncte, in timp ce, la bursa din Frankfurt, indicele DAX a coborat cu 1,42%, la 5.004,72 puncte, scrie NewsIn.

"O sa observati ca actiunile care s-au depreciat azi sunt cele care au castigat cel mai mult in ultimele saptamani" , a declarat Ad van Tiggelen, strateg in cadrul ING Investment Management. "Este marcarea profiturilor".

"Nu cred ca s-a intamplat nimic special astazi, nu as analiza foarte mult situatia. Titlurile industriale se depreciaza, cele din sectorul telecomunicatiilor si sectorul farmaceutic se mentin".

Titlurile companiilor Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto, Vedanta Resources si Xstrata s-au depreciat cu 1,7-4,6%, desi preturile metalelor au compensat pierderile pana la finalul sedintei.

In sectorul bancar, titlruile Credit Suisse s-au depreciat cu 1,8%, iar actiunile Societe Generale cu 4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri