Barclays Plc, cea de-a treia banca britanica, poarta discutii cu grupul BlackRock Inc si alti ofertanti pentru vanzarea diviziei de administrare a activelor pentru peste 10 miliarde dolari.

BlackRock, cel mai mare grup de administrare a activelor listat la bursa, este principalul potential cumparator al diviziei Barclays Global Investors (BGI), potrivit NewsIn.

Barclays a purtat discutii si cu Bank of New York Mellon Corp, in vederea aceleiasi afaceri, au mai adaugat sursele. Banca vrea sa capete peste 12 miliarde dolari de pe urma tranzactiei si ar putea pastra o participatie de 20% din noua companie.

Barclays vrea sa-si mareasca capitalul dupa ce a suferit pierderi de 18,6 miliarde dolari din deprecieri de active si credite nerambursate, dupa ce nu a cerut ajutor guvernamental pentru ca ar fi limitat plata dividendelor si directorilor.

"Se pare ca acesta ar fi un pret bun, mai mult decat se astepta piata in urma cu doua luni", a declarat un analist.

"Nu am ajuns inca la un consens in ceea ce priveste un acord si sunt multe probleme care inca trebuie discutate, car ar putea afecta natura si termenii unei astfel de tranzactii", a anuntat banca intr-un comunicat.

Cumpararea diviziei BGI ar acorda grupului BlackRock un total de 2.810 miliarde dolari in active, marcand cea mai mare preluare din istoria industriei administrarii de fonduri, potrivit datelor Bloomberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bitcoin prinde putin curaj dupa un anunt important: cat valoreaza