Moneda unica s-a depreciat ieri fata de dolar, dupa ce agentia de evaluare Standard & Poor's (S&P) a redus iar ratingului creditelor pe termen lung al Irlandei, la 'AA' de la pragul anterior 'AA+', cu perspectiva negativa, si dupa datele despre somajul din Statele Unite.
Este a doua oara in decurs de trei luni cand S&P coboara ratingul Irlandei, motiv pentru care moneda europeana s-a depreciat aproape de minimul ultimelor doua saptamani, la 1,3806 dolari/euro, potrivit NewsIn.

Fata de yen, euro s-a depreciat cu 1,1%, la 136,20 yeni/euro.

Indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos format din sase valute principale, a crescut cu 0,9%, la 81,34 puncte, cel mai inalt nivel din 20 mai, dupa ce vineri urcase cu 1,6%, avand cea mai buna performanta din 19 decembrie.

Totusi, dolarul s-a depreciat cu 0,1% in fata yenului, la 98,54 yeni/unitate, dar a ramas aproape de maximul ultimei luni de 98,90 yeni/dolar, atins vineri pe platforma de tranzactionare EBS.

In acelasi timp, ritmul cresterii ratei somajului s-a temperat puternic luna trecuta, cel mai puternic semn de pana acum care arata o atenuare a recesiunii, chiar si in contextul in care numarul somerilor a atins cel mai mare nivel din ultimii 26 de ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri