Comparativ, romanca Sorana Cirstea, care a ajuns pana in sferturile de finala a competitiei feminine, a incasat 132.500 de euro, adica putin mai mult decat a incasat Roger Federer pentru trei seturi. Editia din acest a turneului francez a pus la bataie premii totale de peste 16,1 milioane de euro, in crestere cu 3,69% fata de anul trecut, potrivit site-ului oficial al competitiei. Competitia masculina a pus la bataie premii cu circa 100.000 de euro mai mari decat intrecerea feminina.

In vreme ce Roger Federer si rusoaica Svetlana Kuznetsova, castigatoarea probei feminine de simplu au incasat peste un milion de euro pentru victoriile obtinute, finalistatii, atat pentru proba masculina, cat si pentru cea feminina au primit 530.000 de euro, suma egala cu cea pe care au incasat-o si finalistii de anul trecut.

Roger Federer, care ocupa locul al doilea in topul celor mai buni jucatori de tenis din lume, are o avere de peste 32 de milioane de euro obtinuta exclusiv din performantele sportive realizate pana in prezent. Comparativ, spaniolul Rafael Nadal, 23 de ani, liderul mondial in tenis, a castigat pana acum aproape 18 milioane de euro.

Cel mai cunoscut jucator de tenis din Romania este omul de afaceri Ion Tiriac, cu o avere estimata de revista Forbes la 1,1 miliarde de euro anul trecut. Tiriac este unul dintre cei mai influenti oameni din spatele tenisului mondial si organizatorului turneului spaniol Madrid Open.