Kreuz a precizat ca este posibil ca unul dintre viitorii colosi sa apara din Rusia, iar al doilea din China, probabil Baosteel.

“ Companiile rusesti dispun de resurse. In momentul in care pretul materiilor prime va scadea din nou, jucatorii rusi din industria otelului vor putea iesi la cumparaturi. Companiile rusesti au o multime de bani, putand obtine insa si garantii din partea statului, acelasi lucru fiind valabil si in cazul chinezilor”, a spus Kreuz.

El a sugerat ca principalii jucatori rusi din industria otelului care ar putea profita de pe urma crizei financiare pentru a face achizitii sunt Evraz si Severstal.

Totodata, se asteapta ca anumiti jucatori care activeaza pe piata chineza a otelului sa iasa la cumparatori pentru a-si intari pozitia pe pietele globale.

“ Companiile chinezesti vor face achizitii pe pietele mai scumpe din Europa si Statele Unite, pentru a-si facilita accesul in aceste zone”, a mentionat Kreuz.

El a adaugat ca se asteapta ca SUA si Europa sa-si reduca semnificativ influenta pe care o au in economia mondiala, cele doua puteri urmand sa fie inlocuite de China. “ Este ceea ce numim polaritatea americana finala. China va face jocurile in cel mult zece ani”, a mai spus Kreuz.